V sklopu 24. Semiška ohcet “Bale plesat” se je zgodila še ena v nizu Aktivnih kuhinj, dogodek, ko se naš studio spremeni v pravi kulinarični svet.

15:00
Izdelava in peka ➡ BELOKRANJSKE POVITICE ter belokranjske pogače z ljubitelji dobre kuhinje, kuharsko ekipo Kuhinje DanKüchen Bela krajina.

16:00
Izzven meja regije: Peka madžarske specialitete brez katere v Pomurju ne mine nobena domača poroka, ➡ LANGOŠEV. Do večera jih bo za vas pripravljala domačinka Sonja Škof, dolgoletna članica DKŽ Semič, nosilka dopolnilne dejavnosti peka kruha in peciva domačija Škof »Šrajf« in ena izmed pobudnic prireditve Semiška ohcet. Ker bi bila ta delavnica zunaj na prostem – je žal zaradi dežja odpadla.

17:30
EKSKLUZIVNA PREDSTAVITEV: Peka zdravega ➡ KRUHA Z DROŽMI kot so jo poznale naše babice z izjemno Polona Klančnik Pola – Korošico, ki jo je ljubezen pripeljala v Belo krajino, mlado mamico, navdušenko nad vsem lepim, ustvarjalko uspešne kulinarične zgodbe Droživetje s PolaBekeraj in ustanoviteljico kuharske revije Radegunda.
🔊🔊🔊 PRESENEČENJE: Belokranjska pogača z drožmi – PRVIČ! (VSAJ v tem stoletju, ker verjamemo, da je marsikatera babica to že kdaj pripravila pred desetletji ;))

19:00
Izdelava ➡ ČRNOMALJSKE PRESTE z neizčrpno promotorko Bele krajine, srčno kreatorko zgodbe BIBI turizem – Belokranjsko izročilo in poznavalko belokranjske kulinarike, Bernarda Kump.

20:00
Izdelava ➡ BELOKRANJSKE POGAČE z Mežnaršič Mojca, Marjana Nemanic in Mileno Kraševec – članice DKŽ Metlika – pobudnikom in izvršiteljem zaščite Belokranjske pogače.

Imeli smo se res krasno in ob polnoči zaključili tako kot se spodobi: popečeni pizza kruhki na belokranjski način in z drožastim testom.

Bilo je nepozabno.

 

Se vidimo na AKTIVNI KUHINJI 2019!

 

Foto: Starkmat in Ekipa Dan studia Semič