Aktivna kuhinja je v juniju 2023 postregla s slavno kočevarsko jedjo POBOLICO. 

Aktivna kuhinja je edinstven kuharski dogodek v našem razstavnem studiu, ki služi za prikaz dejanske uporabe kuhinjskih elementov. Takrat se kadi od moke, diši po slastnih jedeh in vse je začinjeno s pristnim smehom ter dobro kapljico. Pri BOSCH-u menijo, da mora biti kuhanje užitek, ne pa opravilo. Mi pa se s tem še kako strinjamo.

DAN studio Semič v Beli krajini je nesporni zmagovalec med evropskimi studiji, saj prodamo največ kuhinj na kvadratni meter razstavnega studia. 🙂 Lahko rečemo, da je tudi najbolj aktiven, saj s konceptom AKTIVNA KUHINJA že od leta 2016 skrbi, da obiskovalci in stranke lažje spoznajo delovanje izbranih artiklov gospodinjskih aparatov / bele tehnike. Po opravljeni anketi med našimi kupci smo tudi ugotovili, da je ta način prijazen tudi do tistih, ki so še neodločeni. Nove funkcije BOSCH linije res olajšajo kuhanje in ga postavijo na višji nivo.

Tokrat smo AKTIVNO KUHINJO pripravili v povezavi s tradicionalnim junijskim dogodkom 9. Dnevov kočevarske kulture 2023, ki je močno zaznamovala naše kraje. S prireditvijo želijo organizatorji ohranjati izginjajočo kulturo tamkajšnjih Kočevarjev. V sklopu tega dogodka so se zvrstile številne dejavnosti – od likovne kolonije do prikaza prikazu življenja in dela tamkajšnjih Kočevarjev. Na delavnicah kmečkih opravil so prikazali delo klepanje kos in srpov, žaganje z žago venecijanko in rezbarjenje, na ogled je bila tudi razstava starih orodij in pripomočkov. Več o dogodku si lahko preberete tudi v ZAPISU na našem lokalnem portalu Radio Odeon.

Manjkalo pa ni niti kulinaričnih dobrot Kočevarjev. Te pa so navdihnile tudi nas, zato smo se odločili, da prikažemo pripravo slavne kočevarske jedi POBOLICA.
Ker je naš DAN studio Semič bogatejši za ekskluzivno BOSCH PEČICO ACCENT LINE smo se odločili, da združimo prijetno s koristnim in prikažemo zmogljivost pečice skozi peko kočevarske pobolice. Definitivno naslednjič pečemo kos mesa, da preizkusimo še termometer za peko mesa. Pa čips iz sveže zelenjave! Na pladenj Air Fry & Grill preprosto položimo na tanke rezine narezan krompir ali drugo zelenjavo, dodamo malo olja in izberimo funkcijo Air Fry. Ste ZA? Že zbiramo vaše prijave na: info@kuhinje-belakrajina.si

IZPOSTAVLJENO / primer:

Povabili smo nekaj naših kupcev, ki se še niso odločili za nakup bele tehnike in pri vseh je bilo na koncu UAU. 😉 Poleg pečice imamo v studiu še hladilnik in izjemno zmogljivo indukcijsko kuhalno ploščo – prav tako znamke BOSCH. Tako, da so si lahko obiskovalci pogledali tudi ta del bele tehnike. Vemo, da je srčika aparata vedno njegova izjemna funkcionalnost, ampak pri liniji ACCENT LINE ne moraš spregledati dizajna, ki te pusti brez besed. Vse te čudovite fotografije v prikazovalniku in čiste linije – preporsto čudovito. Tudi obiskovalci na tokratnem promocijskem dogodku BOSCH niso spregledali vizualne note. Izpostavili bi primer para, ki se je odločil za nakup kuhinje v temnem dekorju – črna + pult v lesnem dekorju. Imata že izbrano tudi vinsko vitrino s temnimi stekli in ravno sta iskala popolno vgradno pečico, ki bi se popolnoma zlila z ličnicami kuhinje. BOSCH vgradna pečica ACCENT LINE je za njiju zadetek v polno in sta navdušena. Pravita, da se je splačalo počakati in sta hvaležna, da smo ju povabili na predstavitev BOSCH nove linije. Pravita, da bo pobolica prva jed, ki jo bo spekla v novi pečici. 🙂

Vse kuhinjske aparate in ostalo belo tehniko znamke BOSCH lahko namreč naročite tudi v našem DAN studiu. Smo dolgoletni poslovni partner podjetja BOSCH in zanesljivi svetovalec pri načrtovanju celotne kuhinje.

________________________________________

BOSCH je blagovna znamka, za katero se odloča tudi največ naših kupcev. Bosch je že od samega začetka sinonim za inovativne in kakovostne kuhinjske aparate, ki ima zavidljivo tradicijo in izjemen potek razvoja. Več o znamki: https://www.bosch-home.com/si/

________________________________________

PRVIČ V BELI KRAJINI – EKSKLUZIVNA PREMIERNA PREDSTAVITEV VGRADNE PEČICE NOVE LINIJE ACCENT LINE:

Pečica Bosch accent line

Vgradno pečico lahko namestite neodvisno od kuhalne plošče, tako da jih lahko namestite tudi v stensko omarico na višini oči. Če je vaša vgradna pečica na višini oči, lahko vedno spremljate še, kaj se dogaja z vašimi kulinaričnimi mojstrovinami. In to pomeni tudi manjši napor za vaš hrbet. Naše udeležence delavnice je navdušila enakomerna zapečenost, hitrost in enostavna aplikativnost. Tudi naš strokovni svetovalec za kuhinje Denis vedno izpostavlja odlično uporabniško izkušnjo, kateri pri BOSCH-u namenjajo res veliko pozornosti. Seveda pa se to potrjuje tudi pri zadovoljnih naročnikih v našem DAN studiu.

Nova Bosch premium pečica accent line pokriva vse kuhinjske spretnosti – od klasične konvekcije do programov, ki jih nadzira umetna inteligenca. Odkrijte inovativnega pomočnika za vse svoje izzive kuhanja in njegov osupljiv dizajn.

Odkrijte brezšivno zasnovo, ki se popolnoma integrira v kuhinjsko okolje. S sprednjo stranjo iz temnega stekla, aluminijastim ročajem in digitalnim upravljalnim obročem, vgraviranim v stekleno ploščo. Serija je opremljena tudi z briljantnim zaslonom na dotik TFT z jasnim besedilom in slikami, ki omogočajo preprosto navigacijo za različne nastavitve. Pritisnite gumb za predvajanje, da spoznate najpomembnejše funkcije vgradnih pečic serije 8. Poleg tega vas podpira TFT-zaslon na dotik z visoko ločljivostjo: jasne, žive slike in besedila z informacijami vas popeljejo skozi vsak korak med krmarjenjem po možnostih programa.

Najbolj je naše obiskovalce navdušila funkcija nove Bosch premium pečice accent line: Pomočnik za pečico.

Ali včasih niste prepričani, kateri program je primeren za katero jed? Samo vprašajte pomočnika za pečico. Povežite svojo pečico s svojim registriranim računom Home Connect in ji preprosto povejte, katero jed želite pripraviti prek aplikacije Home Connect ali naprave za glasovno upravljanje. Električna pečica bo nato predlagala ustrezne nastavitve ali programe in preklopila neposredno na vašo izbiro – izjemno priročna funkcija. Če želite uživati v pomočniku za pečico, preprosto povežite svojo pečico z registriranim računom Home Connect.

VEČ O TEJ NEVERJETNI PEČIC Bosch premium accent line pa najdete na Boschevi uradni spletni strani:
https://www.bosch-home.si/produkti/accentline/pecice

 

ZA VSE, KI SE NISTE UDELEŽILI DELAVNICE

Ker se mnogi zainteresirani za delavnico niso uspeli udeležiti le-te smo poskrbeli še za nekaj fotografij delavnice – delovanja BOSCH kuhinjskih aparatov. Ob tem pa vas vse lepo vabimo k obisku našega DAN studia v Semiču, kjer se lahko na lasten oči v živo prepričate kako vsestranski so aparati znamke BOSCH.

Za vaša vprašanja glede kuharskih receptov pripravljenih jedi in o karakteristikah aparatov znamke BOSCH smo na voljo TUKAJ.

.
.
.

RECEPT

POBOLICA (Pobollitsə), kočevarska jed

Recept za Pobolico, značilno jed nemških kočevarjev

Vlečeno testo: 

  • 70 dag gladke moke,
  • 3 žlice olja,
  • ščep soli,
  • mlačna voda,
  • jajce

Zamesimo vlečeno testo kot za jabolčni ali kak drug zavitek. Dobro pregnetemo. Povsem gladko testo pustimo počivati pol ure.

Nadev: 

  • 7 rumenjakov,
  • 35 dag zmehčanega masla,
  • 35dag sladkorja,
  • limonina ali pomarančna lupina,
  • vaniljev sladkor – še boljši pa je strok vanilje (ostrgamo notranji del),
  • sneg sedmih beljakov,
  • dve pesti drobtin (ali suhega kruha),
  • v rum namočeno suho sadje in/ali rozine (30 dag)

Kruh naribamo ali zmeljemo, suho sadje in/ali rozine operemo in jih namočimo v rum (najbolje dan prej!). Penasto umešamo maslo s sladkorjem, med mešanjem počasi dodajamo rumenjake in nastrgano limonino lupinico. Nato iz beljakov stepemo trd sneg in rahlo posolimo.

Testo razdelimo na dva dela. Razvaljamo in razvlečemo ju kot za zavitek ter vsakega namažemo s polovico nadeva. Nadev enakomerno premažemo s polovico snega iz beljakov in ga nato potresemo s polovico suhega sadja ali rozin ter s pestjo drobtin. Previdno zvijemo. Enako naredimo z drugo polovico. Pobolico položimo v okrogel pekač, lahko kar v petlitrsko “kastrolo˝. Pekač pred peko na debelo namažemo z maslom in posujemo z drobtinami. Pečemo pri 160°C eno uro. Ko je pobolica pečena, jo namažemo s sladko smetano in pustimo počivati v topli pečici četrt ure.

VIR: https://www.kc-semic.si/turizem-in-sport/semiske-jedi/#pobolica

.
.
.

Veseli smo, da se je naši tokratni AKTIVNI KUHINJI pridružila izjemna poznavalka kočevarske kulture in potomka kočevarjev – naša soseda – Rosa Mohar. Tudi avtorica knjige BISERI OKOLI NAS. Za družino in prijatelje vedno rada priprave okusne kočevarske jedi in pod njenim budnim očesom smo pripravljali tudi pobolico. Poudarila je, da so večinoma dodajali posušene krhlje jabolk, nekaj rozin – to kar je rastlo v njihovih sadovnjakih.