Naš DAN studio že 5 let uporabljamo tudi kot AKTIVNO KUHINJO. Gre za edinstven kuharski dogodek v našem razstavnem studiu, ki služi za prikaz dejanske uporabe kuhinjskih elementov.
Zaradi navdušenja nad delavnico priprave jedi na NEFF gospodinjskih aparatih dobro leto nazaj, smo se tudi letos odločili za NEFF delavnico.

Namen je bil, da izbrane hišne aparate znamke NEFF predstavimo v sklopu letošnje prireditve Semiška ohcet, a je bil dogodek odpovedan, zaradi vsem znane korone. Zato smo v sredini julija pripravili manjšo delavnico in predstavili čudoviti svet NEFF prednosti v kuhinji. Striktno smo upoštevali takratna priporočila NIJZ. Pri odličnem prezračevanju pa nam je pomagala posebna kuhinjska napa v našem studiu. V bistvu je edinstveno to kar se skriva v njej. Gre namreč za inovativen sistem PlasmaMade, ki poleg odličnega prezračevanja skbi še za zdravo ionizacijo prostora.

NEFF – NAVDIH ZA VAŠO USTVARJALNOST V KUHINJI

Pri NEFF-u zagotavljajo, da njihovi inovativni proizvodi pomagajo pripraviti jedi, pri katerih se vam bodo cedile sline, pa naj gre za večerjo s štirimi hodi ali le sladico, ki se je preprosto ne morete prenajesti – kuhinja NEFF je opremljena za prav vsako jed. Pa še res je. Zato smo se odločili, da za predjed ponudimo zdrav kruh, narejen iz naravnega kvasa, s koščki domače šunke ter grozdja. NEFF pečica še dodatno poskrbi za hrustljavo skorjico in zadostno vlago za popolno pečen kruh.

Udeleženci delavnice niso skrivali navdušenja nad posebnim načinom zapiranja vrat pečice, ki se popolnoma skrijejo pod dno pečice in so še dodatno primerna za manjša stanovanja. Vsi pa so opazili tudi, da vroč zrak iz pečice ostane v pečici in ne uide ven v prostor. Tale NEFF-ova kompaktna vgradna pečica je model Slide&Hide®. Pa še posebno presenečenje: 

Podaljšanje garancije NEFF za 3 leta v okviru »Promocije aparatov blagovne znamke NEFF«, ki traja od 1. januarja do 31. decembra 2020.

KOMPAKTNA VGRADNA NEFF PEČICA & Slide&Hide®

Kompaktne Slide&Hide® NEFF-ove pečice so opremljene z do 15-imi različnimi načini segrevanja, vse od peke na žaru z vročim zrakom, peke kruha, odtaljevanja in vse do segrevanja krožnika. Udeležence pa je zato še toliko bolj zanimalo kako bo pečena drožasta pica. Bo skorjica enako hrustljava kot je bila pri kruhu? Bo na sredini spodaj testo dovolj pečeno? Tatjana, ki je bila tokrat šefica kuhinje je postregla s pravo predstavo priprave prave pice. Ste vedeli, da so bile prve pice narejene z drožmi in da so bile obložene le s paradižnikom, mocarelo in baziliko?

Ko so bili mehki drožasti hlebčki nared, jih je Tatjana najprej premazala z domače narejeno paradižnikovo omako, vstavila v NEFF pečico ter jo po nekaj minutah vzela ven. Tako je odvečna tekočina paradižnika izhlapela ter preprečila “pocasto” teksturo. Nato je sledila obložitev z mocarelo. Domača bazilika pa seveda pride na koncu, da ne uničimo arome. Za piko na i pa še nekaj kapljic olivnega olja iz slovenske obale.

Pečica NEFF je tudi tokrat izpolnila pričakovanja. Za konec je Sebastjan pripravil carski praženec ali po domače “šmorn” na NEFF indukcijski plošči z integrirano napo. NEFF je resnično navdih za ustvarjalnost v kuhinji, saj smo bili deležni tudi nekaj improvizacije. S Tatjano sta pripravila še omako iz domačih malin in jo zmešala z maso za šmorn. Bilo je odlično!

INDUKCIJSKA KUHALNA PLOŠČA NEFF Z INTEGRIRANO NAPO & TwistPadFire®

Paleta indukcijskih kuhalnih plošč NEFF poskrbi za to, da boste uživali prav v vsaki sekundi kuhanja. Kuhalne plošče FlexInduction vam omogočajo, da posodo prosto pomikate po površini plošče. Ta bo lonce zaznala avtomatsko in oddajala toploto, kjer je potrebna. Za dodaten “UAU” efekt pa poskrbi TwistPadFire®, ki omogoča nastavljanje toplote z dotikom prsta. Temperaturo nastavite z enostavnim krožnim gibom z vašim kazalcem.

V omako iz domačih malin je Sebastjan dodal še malo vode, tako smo se lahko vsi prepričali kako močan vlek ima na sredini kuhališča integrirana napa. Ste tudi vi opazili na fotografiji spodaj? Indukcijska kuhalna plošča z integrirano napo tako združuje dva aparata v enega.

Delavnico smo zaključili z degustiranjem vseh pripravljenih dobrot. Dobra kuharska ekipa, prvovrstne sestavine in odličen pomočnik NEFF – saj ne more biti drugače kot odlično!

ZA VSE, KI SE NISTE UDELEŽILI DELAVNICE

Ker se mnogi zainteresirani za delavnico niso uspeli udeležiti le-te smo poskrbeli še za nekaj video posnetkov delovanja NEFF kuhinjskih aparatov. Ob tem pa vas vse lepo vabimo k obisku našega DAN studia v Semiču, kjer se lahko na lasten oči v živo prepričate kako vsestranski so aparati NEFF.

Za vaša vprašanja glede kuharskih receptov pripravljenih jedi in o karakteristikah aparatov NEFF smo na voljo TUKAJ.