Z ekipo DanKuchen Bela krajina smo danes obiskali zelo unikaten kulinarični dogodek. Ker je naša ekipa vedno tam, kjer se nekaj dobrega »kuha« nismo manjkali niti na Izletniški kmetiji Zupančič na Jelševniku, kjer je potekal že 3. Festival česna v organizaciji Petrove kmetije. Organizator Gašper Gregorič je povezal kulinariko, predavanja, lokalne ponudnike dobrot, otroški program in z izjemno ekipo kulinaričnih mojstrov poskrbel še za Česnov bufet.

Polona Klančnik Pola (PolaBekeraj), Andreja Veselič in Marko Vidic so poskrbeli za popoln servis naših brbončic. Pripravili so 4 hodni meni (Predjed, juha, glavna jed, sladica) z lokalno pridelano hrano in primerno za poletne dni. Bila je lahka, okusna in polna česnovih arom.
Na Česnovem bufetu smo lahko okušali: česnovo pogačo, česnov čips, drožaste bruskete, kruh z drožmi, drožaste krekerje s humusom, polentine hrske s česnovim pestom, jagenjčka izpod peke, okusno postrv, fermentirane brownije, rožičevo pecivo, jabolčno pito, česnov sladoled in veliko zdravih prilog z lokalnimi žiti.

Veseli smo, da se kulinarika v Beli krajini prebuja in posega onkraj že preizkušenega. Prepletanje tradicionalnega in modernega vedno prinese odličen rezultat in tudi tokrat je bilo tako. Česen in sladoled? Zakaj pa ne!

 

Ekipa Česnovanja 2019, bravo za trud, pogum, energijo, čas, dobro voljo in nasmehe med pripravljanjem hrane. Mi smo uživali na polno in se zagotovo vrnemo tudi drugo leto.

 

DanKuchen studio Semič je bil letos eden izmed generalnih sponzorjev dogodka, saj z veseljem podpremo tako odlično zastavljene lokalne kulinarične dogodke. Ker nas je Gašperjeva zgodba Belokranjskega česna tako navdušila, pa smo se odločili, da nekomu od poslušateljev Gašperjevega predavanja o Belokranjskem česnu podarimo palični mešalnik znamke Bosch in slavni DAN predpasnik.

Nagradno vprašanje, ki ga je zastavil Gašper, je bilo “Kdo je največji pridelovalec česna na svetu?” in prvi je dvignil roko gospod z odgovorom “Kitajska”. Da pa vprašanje ne bi bilo prelahko, smo mu vprašanje zastavili še mi, in sicer: “Kdo je največji pridelovalec česna v Beli krajini?” in znova je pravilno odgovoril “Petrova kmetija”.

Čestitamo prejemniku nagrade in naj mu dobro služi!

 

Za vse, ki ste manjkali, pa smo za vas ujeli še nekaj FOTO utrinkov spodaj.

Naslednjo leto pa si vendarle vzemite čas in podprite ta izjemen festival – ali že samo z obiskom ali tudi z nakupom lokalnih izdelkov.